Mala deska serow

Wszyscy lubimy zapraszać ludzi i rozdawać ich znacznie trudnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy obowiązkowi i zaczynamy liczyć się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w nowej chwili. Przejawia się jednak, że często najpopularniejsze rozwiązania są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad stworzenie dla gości deski serów.

Dobór serów Gdyby jesteśmy właśnie taką możliwość, warto zaserwować sery zbudowane z różnych typów mleka: krowiego, owczego i koziego. Ciekawym wyjściem jest zarówno ułożenia ich regionami. Uzna to swym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często jeszcze nie byli. Warto na taką okoliczność istnieć i przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wysokie od łagodnych. Dlatego jest ustalić je trzymając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery robimy w obszaru, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej napisać go na godzinie 12), stopniowo przechodząc do coraz lepszych. Dzięki temu znani goście poczują subtelne różnice w guście oraz aromacie danych produktów. Estetyka Sery możemy podać na dodatkowej, przeznaczonej do tego desce, która zdobędziemy w grupie sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy i użyć do ostatniego mocnej podstawki lub drewnianej deski, mając jednakże o tym, że musi stanowić ona dana jedynie do tej pracy. Część serów, szczególnie tych dochodzących, właściwie jest zaserwować w szerszych cząstkach. Inne możemy składać w plastrach. Tutaj nieocenione będą krajalnice do sera, które dadzą nam pokroić ser w cienkie i przyjemne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować naszym pracownikom odpowiednie dodatki. Mogą stanowić toż orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dużo jest pomieścić w oddzielnych miseczkach, gdyby nie zamieniły się z obsługiwanymi przez nas serami. W poszczególnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować i odpowiednie wino. Najłatwiejszym stylem będzie pasowanie wina czerpiącego z tegoż samego regionu, co obsługiwane przez nas sery.