Krajalnica westmark

Szatkownica do warzyw elektryczna stanowi niezmiernie ważnym daniem w punktach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego rodzaju warzyw w tryb ręczny znacznie podnosi koszty działalności oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w urzędach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Oczywistym wyborem staje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która dodatkowo będzie też pełnić funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od charakterze prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zbyt szatkownicy do profesjonalnego użytku. Wyróżnia się ona wyjątkowo istotną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i wytrzymałością, jest wszelkie niezbędne atesty i pozwolenia oraz wykonana jest spośród prawej formie produktów, danych do kontaktu z żywnością. W grupie wypadków urządzenie zbudowane jest ze zwykli nierdzewnej i zajmuje magnetyczny system zabezpieczenia oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru mamy także zasilanie 230V czy na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacje od posiadanej w pokoju instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna ma wiele innych, łatwo wymiennych tarcz, które powodują, że warzywa i owoce mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a ponadto specjalną przystawkę do zrealizowania frytek. Osobny wsad o wymiarze półksiężyca służy do cięcia warzyw typu kapusta, seler, i pozostały podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W dowolnej chwili możemy same dobierać inne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno być brane do punktów, do jakich nie jest przeznaczone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, że nie stanowi wówczas co prawda urządzenie o gigantycznych rozmiarach, ale zawsze stanowi ok. 30 kilogramów. Na zbycie znajdziemy duży wybór wartości i wzorów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego narzędzia nie sprawi wielu problemów.