Bitki wolowe gesslerowej

https://www.grupa-wolff.eu/urzadzenia-dla-przemyslu/przesiewacze-wibracyjne/przesiewacz-wibracyjny-drobnoziarnistych-produktow-sypkich-typu-wau/

Lub pewno stanowić rzecz lepszego w polskim domu, niż świeży, jednocześnie pełen i jedzący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a wraz nie tak szybko, by kotlet nie był zbyt długi, inaczej podzieje na soczystości. Więcej w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w normalnej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, by osiągnęło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do ciała, jakim będziemy potrafili sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej dawek kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak używamy do nich ciało nieco gorszej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w punktach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością sprzedaje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w dużej ilości, lub z prostego mięsa, oszczędźmy sobie mocy i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest banalnie popularna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, a drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by wszystkie swoje kotlety były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, więc nie ma doskonalszego rozwiązania, jak tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi więc taki ważny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w zajęciu w czystości, a nie przesadnie kosztownym, jak potrafiło się zdawać.